Αποχή στο Γ’ Λύκειο Μυτιλήνης για τη μετακίνηση του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών σε άλλο σχολειο

Ανάστατο από χθες το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης για την απόφαση να καταργηθεί από την Γ’ Λυκείου η κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών.

Τα 9 παιδιά της κατεύθυνσης μετακινούνται στο 4ο Λύκειο και από χθες ξεκίνησαν αποχή από τα μαθήματά τους έχοντας στο πλευρό τους τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, τον σύλλογο γονέων και την ΕΛΜΕ Λέσβου που σήμερα στη 1:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας. Στην πορεία θα συμμετέχουν οι μαθητές με τους γονείς τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η διευθύντρια του Γ Λυκείου Ειρήνη Σίμου ζητά την παρέμβαση του υπουργού παιδείας για να αρθεί η αδικία αυτή, όπως αναφέρει, ενώ οι μαθητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

“Κανένα παιδαγωγικό επιχείρημα δεν μπορεί να στηρίξει την επιλογή του ΥΠΑΙΘΑ να επιμείνει στις συγχωνεύσεις τμημάτων και τη μετακίνηση μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία. Αντίθετα, είναι προφανές ότι πρόκειται για μια επιλογή που υποτάσσει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών σε μια λογιστική λογική εξοικονόμησης διδακτικών ωρών που είναι ανεφάρμοστη στην εκπαίδευση” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λέσβου, που χθες πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τους Συλλόγους Διδασκόντων του 3ου και του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης . “Και ενώ φαίνεται ήδη το αδιέξοδο πολιτικής των συγχωνεύσεων, με το ΥΠΑΙΘΑ να υποχωρεί σε πολλές περιοχές και να αναγκάζεται να εγκρίνει τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα, είναι ακατανόητη η εξαίρεση των τμημάτων της Γ Λυκείου στο 3ο και 4ο ΓΕΛ, καθώς και των τμημάτων στο λύκειο Ιππείου και στο εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης” τονίζει η ΕΛΜΕ και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα στην σημερινή κινητοποίηση.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο